Žumpex 3l

zumpex-3l.jpg
(2x)
Pro žumpy, septiky, jímky, čistírny odpadních vod i suchá WC. Intenzivně odstraňuje zápach a rozpouští tvrdé krusty a usazeniny ze stěn potrubí, kterým protéká. Dále rozkládá kal a výrazně tak prodlužuje intervaly odvozu fekálií.
Novinka
Objem
septik do 5m3
septik nad 5m3
Výrobce
TEKON
Záruka
24 měsíců
Kód
09-00-027
EAN
8594161261261
Hmotnost
3 kg
Dostupnost
Skladem
K dodání už zítra

Kdy zboží dostanete?

DHL Freight už zítra

Termíny dodání jsou platné, pokud objednáte nyní, 25.04.2024 1:38 a pro 1 ks.

Naše cena s DPH
1 053 Kč/ks
ks

Popis

Žumpex je ideálním prostředkem určený pro žumpy, septiky, jímky, čistírny odpadních vod i suchá WC.
Intenzivně odstraňuje zápach a rozpouští tvrdé krusty i mnohaleté usazeniny ze stěn potrubí, kterým protéká.
Dále rozkládá kal a výrazně tak prodlužuje intervaly odvozu fekálíí.
Jedná se o vysoce koncentrovanou směs vybraných druhů enzymů, která urychluje rozklad organického odpadu z domácností i průmyslu. Nejvhodnějším způsobem aplikace je vytipovat odpovídající zatěžované vpustě tak, aby došlo také k vyčištění zanesených částí potrubí.

Výhody:

Šetří životní prostředí likvidací odpadů přírodní cestou, podporuje přirozený proces rozpadu.
Není toxický pro člověka, zvířata ani rostliny.

Dávkování: ČOV, septik, žumpa, jímka
Při doporučeném dávkování vycházíme ze středně velkých problémů a ověřených mnohaletých výsledků. V havarijních případech je vhodné zvýšení doporučeného dávkování. Při snižování dávek je nutné mít na paměti požadovaný efekt.
1. týden - zaváděcí dávka min. 1 dl denně do vpusti (WC, dřez, vana, apod.)
2. týden - udržovací dávka 1 dl 3 x týdně do vpusti
od 3. týdne - preventivní dávka se ustálí na cca 1 dl týdně
Pravidelné preventivní dávky pomohou zajistit nezapáchající a bezproblémový chod odpadního systému.

Dávkování: suché WC

Rozmíchat 0,5 litru přípravku v 10 litrech vody a řádně skropit obsah suchého záchodu. Tento postup opakovat min. 2 x měsíčně.

Podrobný rozpis dávkování pro rodinné domky
ŽUMPEX je směs enzymů, tedy přírodní látka a proto je nutné počítat s určitou časovou prodlevou, než se ukáže první výsledek.
S ŽUMPEXem nehrozí ucpání potrubí, zápachy, ani jiné nepříjemnosti.
Jde jen o to si zvyknout a pravidelně nalít v určený den potřebné množství.

Dávkování
1. První týden aplikovat do vpustí s největší zátěží v odpadním systému cca 1dl denně , obvykle do dřezu, WC, sprchy apod. Pokud je dům patrový, tak dávkujeme v nejvyšším patře. Tímto krokem ošetříte celé odpadní potrubí. (Produktu nevadí protékající voda. Okamžitě se naváže na úsady v potrubí a nečistoty ve vodě. Vyplavená část dále pracuje v septiku popř. ČOV.
2. Další 2-4 týden aplikujte denně cca 0,5dl na stejné místa.
3. Po měsíci bude postačovat dávkování 1 x týdně 1dl pro udržení správného stavu odpadů.
4. Další snížení si vyzkoušejte každý sám, protože každá domácnost produkuje jinou odpadní vodu. Ukazatelem vám bude hladina septiku, ČOV a čich. ŽUMPEX zcela rozloží plující vrstvu a objeví se zase hladina. Před aplikací doporučujeme zjistit tloušťku krusty. Je to pro kontrolu. Shora vypadá stejně, ale není vidět jestli má tloušťku 5cm nebo 50cm. Pokud by se po rozložení dělaly na hladině znovu hrudky, tukový koláč nebo by byl cítit zápach, zvyšte dávkování cca na 1. týden až do pominutí problému.
5. Jedno obecné pravidlo pro enzymatické přípravky je však velmi důležité, raději méně a pravidelně, než hodně a jednou za čas.
6. Nikdy nelijte produkt přímo do žumpy či septiku. ŽUMPEX se musí promíchat s odpadní vodou. Na vrstvě nečistot by uschnul a nevykonal by požadovanou práci. Vždy dávkujte přes odpadní potrubí

Rekapitulace:
1. týden 1 dl denně do zatěžované vpusti
2.-4. týden 0,5dl denně do zatěžovaných vpustí (dřezu apod.)
2.-3. měsíc se dávkování ustálí na cca 1dl jednou za týden

Několik častých dotazů a odpovědí
1. Proč je dávkování z počátku aplikace o tolik vyšší?

Nevíme jak moc jsou zanesené odpady tukem a nečistotou. Proto si musíme uvědomit, že zpočátku ŽUMPEX musí vyčistit potrubí, vodu v lapolu, jímce, žumpě, mnohdy rozpustit zapáchající tlusté vrstvy plovoucí na hladině a ještě přitékající odpadní vodu. Proto aplikujeme několikrát více než servisní dávku.
2. Jak je tomu u novostaveb?
Jinak je tomu u nových staveb, kde ještě nedošlo k zanesení odpadních systémů. Tam aplikujeme od začátku pouze servisní dávku, což je cca. 1dl týdně. Tam kde je domovní ČOV (čistička odpadní vody) je však nutné řádně nastartovat práci ČOV, proto se aplikuje 1x týdně 2dl a postupně se snižuje až na servisní dávku.
3. Nemá to negativní dopad na bakterie v ČOV?
V žádném případě. ŽUMPEX bakteriím nijak neškodí ba naopak pomáhá! ŽUMPEX je směs enzymů, které rozbourají nežádoucí nečistoty v odpadní vodě, ve vaší ČOV a usnadňuji tím práci bakteriím.
4. A co sanitace, Savo apod. ?
Tady je zapotřebí být uvážlivý! Tyto prostředky snižují účinnost jakéhokoli enzymatického přípravku. Proto nikdy nepoužíváme současně!
5.Rozpustí ŽUMPEX vlasy v odpadech?
V žádném případě nerozpustí, není to žíravina. Rozpustí však usazeniny, za které se vlasy v potrubí zachytí, a odplaví je.
6. Jaký je rozdíl mezi hydroxidy (louhy) a ŽUMPEXem?
Hydroxid je velmi zatěžující chemie. Patří mezi nebezpečné látky a dle normy REACH, je třeba nahrazovat tyto látky ekologicky šetrnými látkami. Zprůchodní sice ucpané potrubí poměrně rychle, ale jen na omezeném úseku. Úsady v potrubí se chemickou reakcí zhutní na stěnách v odpadním potrubí a při dlouhodobém používaní je pak nutno odpady čistit tlakem, což je nákladná záležitost. ŽUMPEX pracuje pozvolna, ale zato důkladně. Po dlouhodobém používaní (cca 6měsíců), ŽUMPEX vyčistí celý odpadní systém od nánosů po celé délce potrubí včetně různých čerpadel, dmýchadel, stěn septiků, lapačů tuků a jiných zařízení. Hladina je opět bez plovoucích zapáchajících krust. Žádná chemie (Chlór, louhy, kyseliny) neodstraní zápach, pouze ho překryje.ŽUMPEX zápach odstraní zcela nebo alespoň významně sníží!
 

Parametry

Parametry produktu  Žumpex 3l

Hmotnost kg
3 kg
Objem
septik do 5m3
septik nad 5m3
Typ
žumpa, jímka
septik
Údržba
preventivní
havarijní stav
šoková úprava

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

5

Hodnotilo 2 uživatelů

5
4
3
2
1

Články